top of page

100 Jaar Rotary Nederland

In 2023 bestaat Rotary 100 jaar in Nederland.

Op 2 januari 1923 werd Rotaryclub Amsterdam als eerste club in Nederland opgericht en op 13 maart volgde Rotaryclub Utrecht. Dat gaat door alle districten en clubs uitgebreid gevierd worden.

 

Op zaterdag 28 januari 2023 start de viering van 100 jaar Rotary in Nederland met een speciaal middag- en avondprogramma in de Amsterdamse Stadsschouwburg ofwel ITA (Internationaal Theater Amsterdam). Zet de datum vast in je agenda!

Iedereen is van harte welkom, Rotarian, Rotaractors en geïnteresseerden. We hopen iedereen daar......

100 jaar Rotary in Nederland.jpg

te zien om samen het eeuwfeest van RC Amsterdam en de start van

100 jaar Rotary in Nederland mee te beleven.

100 jaar Rotary in Nederland 3.jpg

Zaterdag 28 januari 2023 start ook de ‘100 jaar Rotary estafette’ van Rotary en Rotaract. We gaan in 2023 van district naar district, van club naar club fietsen, wandelen, rennen etc.

Dat zijn in totaal ruim 5.000 km om alle meer dan 500 clubs in de 7 districten te bereiken. Met elkaar gaat het zeker lukken om alle Rotary- en Rotaractclubs in 2023 te verbinden.

 

Het idee is dat elke club een traject voor zijn rekening neemt en aan de volgende club het stokje overdraagt. Met wind tegen, of wind mee, in regen of met zonneschijn, óp naar de volgende club of district.

Dat zal voor veel publiciteit zorgen voor onze clubs en goede doelen. Zo kan een club bijvoorbeeld de kilometers laten sponsoren, met de estafette bijvoorbeeld gehandicapten een leuke dag bezorgen of een feestelijke overdracht organiseren.

Om historische redenen zal de eerste fase van de regio Amsterdam naar de regio Utrecht gaan. Na de viering van de verjaardag van RC Utrecht op 11 maart 2023 zal de estafette verder het land door trekken.

Aan het eind van het jaar wordt het stokje overgedragen aan België waar in 2024 de eerste club het eeuwfeest viert.

100 jaar Rotary in Nederland 4.jpg

In elk van de 7 districten komt een van de 7 areas of focus of aandachtsgebieden van Rotary in de schijnwerpers te staan. Rond dat thema worden speciale activiteiten georganiseerd. Dit is de verdeling per district.

100 jaar Rotary in Nederland, D1550

Elke club is onderdeel van de estafette. Bedenk een leuke en duurzame manier om de estafette in te vullen. En organiseer activiteiten in het thema van jouw district. Zo laten we zien waar Rotary mee bezig is en hoe veelzijdig we zijn, echte people of action! Maak er met je club een mooie dag van en werk samen met clubs in de buurt. En helemaal mooi als we ook nog een flink bedrag voor een goed doel ophalen.

100 jaar Rotary in Nederland 6.jpg
100 jaar Rotary in Nederland 2.jpg
bottom of page