Boekenmarkt

Jaarlijks terugkerende projecten

Rotaryclub Sittard organiseert jaarlijks terugkerende events ten bate van lokale goede doelen en -of instellingen

Wensboom actie tijdens Wintjerdruim

Dit jaar zal de Wensboomactie plaatsvinden op donderdag 15 dec van 10:30 uur tot 14:30 uur en op zaterdag 17 dec vanaf 10:00 uur

Wensboom Rotaryclub Sittard en Kiwanis Sittard : kerstcadeautjes voor kinderen

De clubs staan traditiegetrouw tijdens de Wintjerdruim weer op de markt met de Wensboom (voor Ich & Dich) !

Op donderdagavond 13 december 2021vanaf 16 uur en zaterdag 15 december vanaf 10 uur zullen de leden van de clubs op de Markt in Sittard wenslijstjes van kinderen uitdelen aan het winkelend publiek.

De clubs proberen zoveel mogelijk kerstcadeautjes te verzamelen . De cadeautjes (van circa € 10,-) zijn voor kinderen in de regio Sittard-Geleen, voor wie het niet vanzelfsprekend is om een kerstcadeautje te krijgen.

Een op de zeven kinderen in onze gemeente leeft onder de armoedegrens . De clubs proberen die kinderen te bereiken met deze actie. Zij krijgen een cadeautje van hun wenslijstje , dat speciaal voor hen gekocht wordt door de mensen die in Sittard gaan winkelen.

De afgelopen jaren hebben de bezoekers van Sittard met hulp van velen , zoals de leerlingen van het Da Capo College , de Wensboom massaal gesteund. Daarvoor zijn de leden van de clubs, mede namens de kinderen , zeer dankbaar . Ook dit jaar nodigen wij u weer uit om naar de Wensboom te komen en hopen zij op uw gulle deelname aan deze actie .

Boekenbeurs op St. Joep markt

Rotaryclub Sittard organiseert weer de jaarlijkse Boekenbeurs op de St. Joep jaarmarkt op 19 maart.

De Boekenbeurs begint om 08.00 uur en duurt tot

ca. 17:00 uur. De locatie is, net als in vorige jaren, in het Mariapark (Oude Markt 18).

Wij zijn hiervoor nog op zoek naar tweedehands boeken van goede kwaliteit. Alles is welkom, behalve studieboeken, Readers Digest, bouquetromans en dergelijke. We hebben ook belangstelling voor CD’s en LP’s.

Elk jaar gaan we op zoek naar een ander regionaal goed doel dat een financieel steuntje goed kan gebruiken.

Dit jaar gaat de opbrengst naar De Talentenschool en naar het onderhoud van het Mariapark.

Boekenmarkt.jpg

Filmavonden in verzorgingstehuizen

Filmprojector.jpg

Rotaryclub Sittard organiseert ieder jaar een filmavond bij drie verzorgingstehuizen in Sittard:

de Kollenberg, de Baenje en Hoogstaete.

Wij zorgen dan voor een film over een onderwerp dat zo goed mogelijk is afgestemd op de bewoners van die tehuizen.

Op de avonden halen we bewoners die slecht ter been zijn, als ze dat wensen, op van hun kamer en we serveren koffie, een glaasje wijn of fris en hapjes, die we samen met het personeel en vrijwilligers van de tehuizen klaar maken.

Een klein gebaar dat erg gewaardeerd wordt.

Herfstavondlezingen in november

Rotaryclub Sittard organiseert sinds 2004 jaarlijks in de maand november, 4 maandagavonden op rij, Herfstavondlezingen die ieder jaar een ander thema hebben of in het teken staan van:

• 2004, Ontwikkelingen in de zorg

• 2005, Europa

• 2006, Sittard-Geleen

• 2007, Islam

• 2008, China

• 2009, Kredietcrisis

• 2010, Leiderschap

• 2011, Social Media

• 2012, Duurzaamheid

• 2013, Water

• ..............

• 2017, Internet of Things

• 2018, Democratie

• 2019, Voeding

• 2022, Onderwijs

Uitnodiging Herfstavondlezingen 2022, Thema Onderwijs.

Benefit maaltijd, Bie Zefke

Jaarlijks gaan wij één keer eten bij het Inloophuis Bie Zefke in Sittard.

Dat is een plek waar je zomaar – 365 dagen per jaar – binnen kunt lopen. Zonder te hoeven uitleggen waarom. Zonder ‘hulpvraag’ of ‘zorgbehoefte’. Voor een boterham en een kop soep, een praktisch advies, een praatje en wat aandacht,

Rotaryclub Sittard geeft een bedrag voor het eten en de opbrengst hiervan is bestemd voor het jaarlijkse uitje van de vrijwilligers van het inloophuis.